Over GSC

Over Global Surf Coach

Gobal Surf Coach Robert de Roode (1963) groeide vanaf zijn tienerjaren op in Californië. Daar ontstond op jonge leeftijd zijn liefde voor surfen. Als lid van het ‘Pacifica Highschool surfteam’ was Robert een sterke wedstrijdsurfer en vaste deelnemer aan de regionale High School Surfcompetitie. In deze periode werd Robert ook opgeleid tot lifeguard.

Rond 1987 verhuisde Robert met zijn familie terug naar Nederland waar hij samen met zijn oudere broer Eric de surfstijl uit Californië introduceerde op hun nieuwe spot in Scheveningen aan de Hollandse Noordzee. Vanaf die tijd tot eind jaren ’90 waren ‘de gebroeders De Roode’ een fenomeen in de Nederlandse surfscène. Als echte classic longboarders regeerden zij in afwisseling het klassement.

Daarnaast nam Robert, als lid van het Nederlands team, ook jaren deel aan Europese en internationale surfwedstrijden (oa Ierland, Biarritz). Het reizen voor deze wedstrijden combineerde Robert graag met verre trainingsstages (Hawaï, Costa Rica, Mexico, Californië, Sri Lanka, en veel hotspots in Europa).

In de jaren die volgden vroeg de HSA (Holland Surfing Association) hem om zijn expertise en ervaring te delen: hij werd begeleider en surfcoach van het Hollandse juniorenteam. Tegenwoordig wordt Robert ook om zijn ervaring en expertise gevraagd als (ISA gecertificeerd) surfcoach en headjudge binnen de internationale surfwereld. Daarbij fungeert Robert als Topsport manager van het HSA & Surf Topsport Centrum in combinatie met het Topsport Talentprogramma van het Segbroek College.

Daarnaast is hij, vanzelfsprekend, nog altijd frequent in het water te vinden.

 

Algemeen

Oprichter van Global Surf Coach is Robert de Roode, surfer van betekenis in de Nederlandse en Europese surfwereld. Zijn enorme ervaring op surfgebied en zijn functie als ISA gecertificeerd coach en headjugde, hebben hem geïnspireerd tot het opzetten van GSC.
Het uitwisselen van ervaringen met Australische coaches, leidde ertoe dat een, door hun ontwikkeld video-analyse programma, nu onderdeel is van de werkwijze van GSC.  Dit Silicon Coach Pro Video analyse-programma wordt wereldwijd door surfpro’s gebruikt. Hiermee heeft Robert de basis gelegd voor een unieke coachmethodiek in Nederland.

International

‘Global Surf Coach’ is an ISA certified surf coach & surf headjudge. We use the latest edition of Silicon Coach Pro: a professional video analyses software programme that’s also being used by professional surfers worldwide. They love it and so do we!
Our virtual surf coaching service is available to surfers of all kind: beginner, intermediate and advanced!

Read more

Contact

Global Surf Coach

Robert de Roode

Scheveningen

mail: info@globalsurfcoach.nl

Mobile: +31 (0)6 3818 1285

Kvk: 68515154

BTW -nr: 198962617B01